הדגים בדיוק כמו בני האדם ובעלי החיים האחרים זקוקים לתזונה נכונה ומאוזנת. בכדי להאכיל את הדגים שלנו במזון הטוב ביותר עלינו להביא להם את מזונם המקורי מן הטבע אך לעתים הדבר בלתי אפשרי, הסיבה לכך היא שהדגים מגיעים מארצות רחוקות ובכל אזור שורר מזון שונה.תהיה זו כמעט משימה בלתי אפשרית עבורנו להביא מזון חי וטבעי מסביבת הגידול המקורית הרי שהיא בדרך כלל ארצות המזרח הרחוק, נהר האמזונס ודרום אפריקה ולכן אנו מוצאים תחליפים.הדגים אוכלים בסביבתם הטבעית תולעי מים, ירוקת, סרטנים, זחלים ועוד מזון חי, עם זאת הם אוכלים גם מזון אשר גדל מחוץ למים ונופל אליהם כמו פירות, ירקות וחרקים שונים.
תחליפי המזון הדומים ביותר למזון המקורי זמינים ברוב חנויות הדגים בארץ וביניהם:סרטני ארטמיה קפואים, תולעי דם, זחלי יתושים, חסילונים ועוד...הדג זקוק לתפריט מאוזן הכולל מזונות מסוגים שונים, אשר יספקו לו את כל הוויטמינים הדרושים לו ובכך יתפתח ויגדל להיות דג בריא ויפה.
להלן רשימת הויטמינים הנחוצים לדג בריא וכן היכן ניתן למצוא אותם:
סוג הויטמין
ניתן למצוא את הויטמין ב:
ויטמין A
ירק, סרטנים (ארטמיה).
ויטמין B
כבד בקר, ביצים, דגים, אצות.
ויטמין C
ירק, אצות, כבד בקר, פירות.
ויטמין D
חסילונים, אצות, תולעים מסוגים שונים (תולעי קמח) , שלשולים, שבלולים.
ויטמין E
ירק, אצות, חלמון ביצה.
ויטמין H
כבד בקר, כבד עוף, חלמון ביצה, שמרים.
ויטמין K
כבד בקר, דפניות (מזון מיובש), ירק.
ברזל
ירק (תרד).
כמו כן הדגים זקוקים לחלבונים, פחמימות, ויטמינים, מינרלים, שומנים וכו'...בדיוק כמו בני האדם.-הפחמימות כמו אצל בני האדם (הפסטה והלחם) מספקות את האנרגיה.-החלבונים בונים את השרירים והתאים.-הויטמינים והמינרלים מאפשרים חיים תקינים ללא מחלות, את חיזוק המערכת החיסונית וכן את צבעי הדג.
כיצד ניתן להרכיב תפריט מזון מגוון בו משולבים כל צרכי הדגים ובאיזה מזון מצוי הרכיב הדרוש לנו ?
דרושים לנו ?
המזון המכיל אותו:
חלבונים
בשר אדום ולבן.
פחמימות
מינרלים
שום כתוסף מזון
תוסף חשוב מאוד למזון הדגים הינו שום.השום ידוע בסגולותיו הרפואיות הרבות כמוריד לחץ דם, מרגיע, מונע מחלות ומאריך ימים.השום מכיל הנקרא Allicin שלמעשה אחראי לניסים ולנפלאות המרפא שלו. החומר פעיל כנגד טפילים וכנגד וירוסים מסוגים שונים. השום ומרכיביו חשובים מאוד לריפוי מחלות פנימיות, וטפילים השוכנים בתוך הדגים (בדרך כלל במעיים).אמנם לא הוכח ששום אכן מרפא מחלות בבני אדם או דגים עם זאת על-פי מחקרים הוא אכן הוכח כ – אמצעי למניעת מחלות ומרחיק טפילים.כאשר הדג אוכל את השום שתי פעולות מתבצעות:
תחליפי המזון הדומים ביותר למזון המקורי זמינים ברוב חנויות הדגים בארץ וביניהם:סרטני ארטמיה קפואים, תולעי דם, זחלי יתושים, חסילונים ועוד...הדג זקוק לתפריט מאוזן הכולל מזונות מסוגים שונים, אשר יספקו לו את כל הוויטמינים הדרושים לו ובכך יתפתח ויגדל להיות דג בריא ויפה.
להלן רשימת הויטמינים הנחוצים לדג בריא וכן היכן ניתן למצוא אותם:
סוג הויטמין
ניתן למצוא את הויטמין ב:
ויטמין A
ירק, סרטנים (ארטמיה).
ויטמין B
כבד בקר, ביצים, דגים, אצות.
ויטמין C
ירק, אצות, כבד בקר, פירות.
ויטמין D
חסילונים, אצות, תולעים מסוגים שונים (תולעי קמח) , שלשולים, שבלולים.
ויטמין E
ירק, אצות, חלמון ביצה.
ויטמין H
כבד בקר, כבד עוף, חלמון ביצה, שמרים.
ויטמין K
כבד בקר, דפניות (מזון מיובש), ירק.
ברזל
ירק (תרד).
כמו כן הדגים זקוקים לחלבונים, פחמימות, ויטמינים, מינרלים, שומנים וכו'...בדיוק כמו בני האדם.-הפחמימות כמו אצל בני האדם (הפסטה והלחם) מספקות את האנרגיה.-החלבונים בונים את השרירים והתאים.-הויטמינים והמינרלים מאפשרים חיים תקינים ללא מחלות, את חיזוק המערכת החיסונית וכן את צבעי הדג.
כיצד ניתן להרכיב תפריט מזון מגוון בו משולבים כל צרכי הדגים ובאיזה מזון מצוי הרכיב הדרוש לנו ?
דרושים לנו ?
המזון המכיל אותו:
חלבונים
בשר אדום ולבן.
פחמימות
מינרלים
שום כתוסף מזון
תוסף חשוב מאוד למזון הדגים הינו שום.השום ידוע בסגולותיו הרפואיות הרבות כמוריד לחץ דם, מרגיע, מונע מחלות ומאריך ימים.השום מכיל הנקרא Allicin שלמעשה אחראי לניסים ולנפלאות המרפא שלו. החומר פעיל כנגד טפילים וכנגד וירוסים מסוגים שונים. השום ומרכיביו חשובים מאוד לריפוי מחלות פנימיות, וטפילים השוכנים בתוך הדגים (בדרך כלל במעיים).אמנם לא הוכח ששום אכן מרפא מחלות בבני אדם או דגים עם זאת על-פי מחקרים הוא אכן הוכח כ – אמצעי למניעת מחלות ומרחיק טפילים.כאשר הדג אוכל את השום שתי פעולות מתבצעות:
1) הדג מפריש ריח רע המרחיק את הטפילים ובכך יוצר מעין "מעטפת מגן" (אין מה לדאוג הריח אינו יוצא מהאקווריום ואינו משפיע על האוויר בחדר !)
2) חומרים פנימיים בשום בשם: "alliinase – אנזים, ו- allin חומצות אמינו אל-פרוטאינו" מתערבבים (כאשר אנו כותשים את השום או לוחצים/מועכים אותו) והופכים להיות פעילים. פעילות זו של החומרים היא למעשה היווצרות הנוגדן שהוא למעשה חומר אנטיביוטי טבעי.מפני שהשום מדרבן את ייצור האנזימים האנטי רעליים (קרצינוגונים) המיוצרים בכבד ומנטרלים גורמים מסרטנים ורעלים סביבתיים אחרים.
(להרחבה בנושא זה ראה את המאמר "שום" מאת בן זקן, ובנוסף את האתר: www.).
* את השום יש לערבב במזון הקפוא במינון של כ- 2-3 שיניים ל- 1 ק"ג בשר טחון (קציצה) וכן יש לזכור שיש לכתוש אותו לפני שמערבבים אותו עם הבשר בכדי שיהפוך להיות פעיל.השום מומלץ בייחוד לטיפול בתולעי ה- Capillaria ותולעי מעיים אחרות.את ההשפעה על הדג ניתן לראות לאחר כ- 4 שבועות.הורמונים, סטרואידים וויטמינים – מה טוב ומה רע ?!שאלה חשובה מאוד הנשאלת בקרב מגדלי הדגים היא "כיצד לשפר אתצבעם של הדגים, להדגישם ולהפיק מהדגים את המקסימום?".בכדי "להפיק מהדגים את המרב", לקבל את הצבע החזק ביותר ולגרום להם "למשוך את העין" של כל מתבונן, צריך הדג לקבל את כל הויטמינים, המינרלים, החלבונים והפחמימות הדרושים לו, כפי שכבר נאמר במאמר זה.מבין כל אלא הויטמינים תופסים את אחד מהמקומות החשובים ביותר ועל כך אפרט בהמשך.במה מותר להשתמש ובמה לא ?הורמוניםאמנם הורמונים נשמע נורא אך יש לדעת להבדיל בין הורמונים לבין סטרואידים. ההורמונים כבר מצויים בדג והם אלו שמשפיעים על חוזק הצבע של הדג ועל תפקודו המיני. למזון שאנו מכינים לדגים ניתן להוסיף הורמון זכרי הנקרא: כלורופיל.הכלורופיל מצוי גם בצמחיה והוא זה שנותן את הצבע הירוק לעלים.הכלורופיל שאנו ניתן לדגים נקרא: כלורופיל אדום. הוא מגיע באבקה בעלת צבע בורדו חזק ומחירו גבוה ביותר. הכלורופיל האדום מחזק את הפיגמנטים האדומים של הדגים וישפיע בצורה מהירה וניכרת על דגים בעלי גווני אדום וכתום.נשאלת השאלה – מה יקרה לדגים כחולים שיאכלו מזון המעורב בו הכלורופיל האדום ?והתשובה לכך מאוד פשוטה, דגים אלו יקבלו מן מסגרת אדומה מסביב לצבעם הכחול וכך נדע שבאמת הדגים קלטו את ההורמון בגופם והוא אכן משפיע.או במילים אחרות: הדגים הללו יספגו את הצבע ויראו רק בחלקים מסוימים בגופם כי נקלט הפיגמנט.
המסקנה המתקבלת – מומלץ בחום להשתמש בהורמונים ולשלבם במזון הדגים, הוא מעניק צבע חזק ומעודד את פעולת הרבייה באקווריום.ויטמיניםגוף הדג כגוף האדם זקוק לויטמינים כדי להתקיים ולתפקד בצורה טובה.
הבעיה היא שהגוף אינו יודע לייצר ויטמינים, אי לכך הוא צורך אותם ממקור חיצוני – מהחי או ממקור צמחי.הויטמינים מחולקים ל- 2 סוגים:ויטמינים המומסים במים: B, C, H.ויטמינים המומסים בשומן (נאגרים בשומן הגוף): A, D, E, K והגוף זקוק למעט מהם.
קיימות בשוק תמציות שונות בנוזלים ובאבקות המרכיבות מגוון של ויטמינים המיועדים לדגים. ניתן לשלב אבקות/נוזלים אלו במזון לדגים והדבר יהווה כתוסף מזון המשלים את צרכי הדגים.שני הויטמינים החשובים ביותר כתוסף מזון לדגים הינם ויטמין C וויטמין B12 (Cyanocobalamin – ציאנוקובלמין).ויטמין C הוא החשוב מכל בשל תרומתו הרבה לגוף.ויטמין זה שומר על בריאות תקינה, מונע מחלות לב, נחוץ ליצירת חומצת הקולגן (Collagen) החומר הבין תאי שאחראי לתיקון נזקי פציעה.בנוסף, ויטמין זה מחזק את דפנות כלי הדם ואת העצמות.ויטמין חשוב זה עושה עוד פעולות רבות אחרות כגון: חיזוק המערכת החיסונית, ריפוי החלמה ויצור תאי דם וספיגה של הויטמין B12.
ויטמין B12 גם הוא ויטמין חשוב מאוד המסיס במים, הוא נצבר בכבד ובכליות לאורך זמן וכאשר נחוץ הגוף לוקח אותו מאברים פנימיים אלו ולכןאין צורך לצבור את הוויטמין מדי יום. ויטמין זה מפקח על תהליך היצירה של תאים חדשים, מונע נזק לעצבים, חשוב מאוד לפריון וכן מסייע בחילוף חומרים.את הויטמינים ניתן לרכוש בכדורים בכל בית מרקחת – לדוגמא: ויטמין C המגיע בכדורים של 10g ולפורר אותם לאבקה. כאשר עושים זאת מספיק להוסיף כדור אחד מפורר (10g) לכל 1 ק"ג קציצה מוכנה.ויטמין C מבין כל הויטמינים ידוע כחשוב ומועיל לתפקוד כל המערכות הפנימיות בדג כמו בכל בעל חיים אחר או בן אדם.סטרואידיםאין צורך דווקא לשלול סטרואידים על הסף.לסטרואידים יש גם יתרונות וגם חסרונות – אותם יש לשקול ולהחליט אם כדאי להשתמש בהם.יתרונות: מוסיפים צבע במהירות לכל הדגים – כחולים, אדומים וצהובים.חסרונות: פוגעים באברי הרבייה אצל דגים, מונעים המשך גדילה לדגים קטנים אשר יכולים עוד לגדול, פוגעים בבריאות הדג לטווח הארוך, מאוד יקרים.למרות כל החסרונות עדיין מומלץ להשתמש בסטרואידים אך רק לדגים ממשפחת הציקלידים.הדגים הטורפים הידועים בשם הציקלידים האפריקאים אינם מתרבים בקלות בשבי ולכן אין חשיבות בפגיעה באברי הרבייה שלהם, כמו כן הם אינם גדלים מעבר לגודל של כ- 10 ס"מ ולכן לא קיימת השפעה על המשך התפתחותם. עם כל זאת אינני ממליץ להשתמש בסטרואידים על דיסקוסים ועל צאצאים של דגים.מחירם של הסטרואידים מרקי שחקים ומתחיל ב- 35 ₪ לכדור המספיק ל- 80 ליטר מים.
כיצד ניתן לזהות דיסקוס שהאכילו אותו במזון המכיל סטרואידים ?כאשר רואים דיסקוס עם צבעים חזקים ויפים לא מומלץ ישר "לקפוץ על המציאה" יש לבדוק קודם מספר נתונים כדי להיות בטוחים שזהו דג בריא שלא קיבל סטרואידים ולכן מפגין נוכחות כזו באקווריום.יש לשים לב ל:1) שהיחס בין גודל העיניים של הדיסקוסים לבין גופם שווה.דיסקוס קטן עם עיניים גדולות אומר לנו למעשה שזהו דג שקיבל סטרואידים ולכן לא יתפתח עוד ויגיע לגודלו המרבי.2) שהדג שוחה בצורה יציבה ואינו נדחק לפינות האקווריום.3) שהדג שוחה עם כל שאר הדגים ולא מתנהג בצורה "אגואיסטית" וכך נדע שנוח לו בסביבתו והוא אינו חולה או ב- STRESS.
הכנת הקציצה לדגים
לאחר שהתעמקנו בצרכי הדג, כיצד להדגיש את צבעיו ומהם סוגי המזונות העומדים לרשותנו נעמוד על 2 סוגי מתכונים לקציצה.המתכון הבסיסיהמתכון הבסיסי מכיל בשר, דגים וירק ומיועד להיות תוסף מזון בלבד.יש להאכיל עמו את הדגים כ-3 פעמים בשבוע בכדי להעניק להם את המזון החי והויטמינים הנלווים לו ואשר דרושים לדג.המצרכים (למנה של 1 ק"ג):1) 600 גרם לב בקר / הודו (עדיף לב בקר וכן יותר זול).2) 250 גרם דק בקלה (או כל דג אחר ללא עצמות – דג הנסיכה לדוגמא).3) 100 גרם תרד (עדיף תרד טרי).4) 50 גרם מזון יבש לדגים – מומלץ Tetra Brine Shrimp (מכיל 52 גרם באריזה).אופן ההכנה:1) לנקות את הלב מעורקי דם ראשיים ומכל השומן שניתן להסיר ממנו.לטחון את הלב במטחנת/* בשר ולהעביר לקערה.2) לטחון את הדג ולהוסיף לקערה.3) לשטוף היטב את התרד, לשים את התרד בקערה עם מים למשך 10 דקות ולשטוף היטב בשנית.4) לטחון את התרד ולהוסיף גם אותו לקערה של הלב והדג הטחונים.5) לערבב היטב ולהוסיף את המזון היבש ושום לערבב היטב עד שנוצרת עיסה כהה הכוללת את כל החומרים והצבע השולט בה הוא צבעו של הלב – אדמדם כהה.
לארוז בשקית ולהכין מהעיסה בלוק בעובי של 1 ס"מ.להקפיא ל- 24 שעות ובתאבון.
* ניתן להוסיף לקציצה גם 2-3 שיני שום כתושות.**
מתכון זה הינו המתכון הבסיסי ואין להאכיל עמו את הדגים מדי יום, הוא מהווה אך ורק תוסף מזון וברזל וניתן להאכיל איתו את הדגים עד 3 פעמים בשבוע.המתכון המושלם והמשופרהמתכון המושלם כולל את כל אבות המזון, המינרלים, הויטמינים, פחממות, חלבונים וכן תוספות של ויטמינים והורמונים.ניתן להשתמש במזון זה על בסיס יום יומי כתחליף מלא של המזון היבש.המצרכים (למנה של 1 ק"ג):
1) 600 גרם לב בקר / הודו (עדיף לב בקר וכן יותר זול).
(להרחבה בנושא זה ראה את המאמר "שום" מאת בן זקן, ובנוסף את האתר: www.).
* את השום יש לערבב במזון הקפוא במינון של כ- 2-3 שיניים ל- 1 ק"ג בשר טחון (קציצה) וכן יש לזכור שיש לכתוש אותו לפני שמערבבים אותו עם הבשר בכדי שיהפוך להיות פעיל.השום מומלץ בייחוד לטיפול בתולעי ה- Capillaria ותולעי מעיים אחרות.את ההשפעה על הדג ניתן לראות לאחר כ- 4 שבועות.הורמונים, סטרואידים וויטמינים – מה טוב ומה רע ?!שאלה חשובה מאוד הנשאלת בקרב מגדלי הדגים היא "כיצד לשפר אתצבעם של הדגים, להדגישם ולהפיק מהדגים את המקסימום?".בכדי "להפיק מהדגים את המרב", לקבל את הצבע החזק ביותר ולגרום להם "למשוך את העין" של כל מתבונן, צריך הדג לקבל את כל הויטמינים, המינרלים, החלבונים והפחמימות הדרושים לו, כפי שכבר נאמר במאמר זה.מבין כל אלא הויטמינים תופסים את אחד מהמקומות החשובים ביותר ועל כך אפרט בהמשך.במה מותר להשתמש ובמה לא ?הורמוניםאמנם הורמונים נשמע נורא אך יש לדעת להבדיל בין הורמונים לבין סטרואידים. ההורמונים כבר מצויים בדג והם אלו שמשפיעים על חוזק הצבע של הדג ועל תפקודו המיני. למזון שאנו מכינים לדגים ניתן להוסיף הורמון זכרי הנקרא: כלורופיל.הכלורופיל מצוי גם בצמחיה והוא זה שנותן את הצבע הירוק לעלים.הכלורופיל שאנו ניתן לדגים נקרא: כלורופיל אדום. הוא מגיע באבקה בעלת צבע בורדו חזק ומחירו גבוה ביותר. הכלורופיל האדום מחזק את הפיגמנטים האדומים של הדגים וישפיע בצורה מהירה וניכרת על דגים בעלי גווני אדום וכתום.נשאלת השאלה – מה יקרה לדגים כחולים שיאכלו מזון המעורב בו הכלורופיל האדום ?והתשובה לכך מאוד פשוטה, דגים אלו יקבלו מן מסגרת אדומה מסביב לצבעם הכחול וכך נדע שבאמת הדגים קלטו את ההורמון בגופם והוא אכן משפיע.או במילים אחרות: הדגים הללו יספגו את הצבע ויראו רק בחלקים מסוימים בגופם כי נקלט הפיגמנט.
המסקנה המתקבלת – מומלץ בחום להשתמש בהורמונים ולשלבם במזון הדגים, הוא מעניק צבע חזק ומעודד את פעולת הרבייה באקווריום.ויטמיניםגוף הדג כגוף האדם זקוק לויטמינים כדי להתקיים ולתפקד בצורה טובה.
הבעיה היא שהגוף אינו יודע לייצר ויטמינים, אי לכך הוא צורך אותם ממקור חיצוני – מהחי או ממקור צמחי.הויטמינים מחולקים ל- 2 סוגים:ויטמינים המומסים במים: B, C, H.ויטמינים המומסים בשומן (נאגרים בשומן הגוף): A, D, E, K והגוף זקוק למעט מהם.
קיימות בשוק תמציות שונות בנוזלים ובאבקות המרכיבות מגוון של ויטמינים המיועדים לדגים. ניתן לשלב אבקות/נוזלים אלו במזון לדגים והדבר יהווה כתוסף מזון המשלים את צרכי הדגים.שני הויטמינים החשובים ביותר כתוסף מזון לדגים הינם ויטמין C וויטמין B12 (Cyanocobalamin – ציאנוקובלמין).ויטמין C הוא החשוב מכל בשל תרומתו הרבה לגוף.ויטמין זה שומר על בריאות תקינה, מונע מחלות לב, נחוץ ליצירת חומצת הקולגן (Collagen) החומר הבין תאי שאחראי לתיקון נזקי פציעה.בנוסף, ויטמין זה מחזק את דפנות כלי הדם ואת העצמות.ויטמין חשוב זה עושה עוד פעולות רבות אחרות כגון: חיזוק המערכת החיסונית, ריפוי החלמה ויצור תאי דם וספיגה של הויטמין B12.
ויטמין B12 גם הוא ויטמין חשוב מאוד המסיס במים, הוא נצבר בכבד ובכליות לאורך זמן וכאשר נחוץ הגוף לוקח אותו מאברים פנימיים אלו ולכןאין צורך לצבור את הוויטמין מדי יום. ויטמין זה מפקח על תהליך היצירה של תאים חדשים, מונע נזק לעצבים, חשוב מאוד לפריון וכן מסייע בחילוף חומרים.את הויטמינים ניתן לרכוש בכדורים בכל בית מרקחת – לדוגמא: ויטמין C המגיע בכדורים של 10g ולפורר אותם לאבקה. כאשר עושים זאת מספיק להוסיף כדור אחד מפורר (10g) לכל 1 ק"ג קציצה מוכנה.ויטמין C מבין כל הויטמינים ידוע כחשוב ומועיל לתפקוד כל המערכות הפנימיות בדג כמו בכל בעל חיים אחר או בן אדם.סטרואידיםאין צורך דווקא לשלול סטרואידים על הסף.לסטרואידים יש גם יתרונות וגם חסרונות – אותם יש לשקול ולהחליט אם כדאי להשתמש בהם.יתרונות: מוסיפים צבע במהירות לכל הדגים – כחולים, אדומים וצהובים.חסרונות: פוגעים באברי הרבייה אצל דגים, מונעים המשך גדילה לדגים קטנים אשר יכולים עוד לגדול, פוגעים בבריאות הדג לטווח הארוך, מאוד יקרים.למרות כל החסרונות עדיין מומלץ להשתמש בסטרואידים אך רק לדגים ממשפחת הציקלידים.הדגים הטורפים הידועים בשם הציקלידים האפריקאים אינם מתרבים בקלות בשבי ולכן אין חשיבות בפגיעה באברי הרבייה שלהם, כמו כן הם אינם גדלים מעבר לגודל של כ- 10 ס"מ ולכן לא קיימת השפעה על המשך התפתחותם. עם כל זאת אינני ממליץ להשתמש בסטרואידים על דיסקוסים ועל צאצאים של דגים.מחירם של הסטרואידים מרקי שחקים ומתחיל ב- 35 ₪ לכדור המספיק ל- 80 ליטר מים.
כיצד ניתן לזהות דיסקוס שהאכילו אותו במזון המכיל סטרואידים ?כאשר רואים דיסקוס עם צבעים חזקים ויפים לא מומלץ ישר "לקפוץ על המציאה" יש לבדוק קודם מספר נתונים כדי להיות בטוחים שזהו דג בריא שלא קיבל סטרואידים ולכן מפגין נוכחות כזו באקווריום.יש לשים לב ל:1) שהיחס בין גודל העיניים של הדיסקוסים לבין גופם שווה.דיסקוס קטן עם עיניים גדולות אומר לנו למעשה שזהו דג שקיבל סטרואידים ולכן לא יתפתח עוד ויגיע לגודלו המרבי.2) שהדג שוחה בצורה יציבה ואינו נדחק לפינות האקווריום.3) שהדג שוחה עם כל שאר הדגים ולא מתנהג בצורה "אגואיסטית" וכך נדע שנוח לו בסביבתו והוא אינו חולה או ב- STRESS.
הכנת הקציצה לדגים
לאחר שהתעמקנו בצרכי הדג, כיצד להדגיש את צבעיו ומהם סוגי המזונות העומדים לרשותנו נעמוד על 2 סוגי מתכונים לקציצה.המתכון הבסיסיהמתכון הבסיסי מכיל בשר, דגים וירק ומיועד להיות תוסף מזון בלבד.יש להאכיל עמו את הדגים כ-3 פעמים בשבוע בכדי להעניק להם את המזון החי והויטמינים הנלווים לו ואשר דרושים לדג.המצרכים (למנה של 1 ק"ג):1) 600 גרם לב בקר / הודו (עדיף לב בקר וכן יותר זול).2) 250 גרם דק בקלה (או כל דג אחר ללא עצמות – דג הנסיכה לדוגמא).3) 100 גרם תרד (עדיף תרד טרי).4) 50 גרם מזון יבש לדגים – מומלץ Tetra Brine Shrimp (מכיל 52 גרם באריזה).אופן ההכנה:1) לנקות את הלב מעורקי דם ראשיים ומכל השומן שניתן להסיר ממנו.לטחון את הלב במטחנת/* בשר ולהעביר לקערה.2) לטחון את הדג ולהוסיף לקערה.3) לשטוף היטב את התרד, לשים את התרד בקערה עם מים למשך 10 דקות ולשטוף היטב בשנית.4) לטחון את התרד ולהוסיף גם אותו לקערה של הלב והדג הטחונים.5) לערבב היטב ולהוסיף את המזון היבש ושום לערבב היטב עד שנוצרת עיסה כהה הכוללת את כל החומרים והצבע השולט בה הוא צבעו של הלב – אדמדם כהה.
לארוז בשקית ולהכין מהעיסה בלוק בעובי של 1 ס"מ.להקפיא ל- 24 שעות ובתאבון.
* ניתן להוסיף לקציצה גם 2-3 שיני שום כתושות.**
מתכון זה הינו המתכון הבסיסי ואין להאכיל עמו את הדגים מדי יום, הוא מהווה אך ורק תוסף מזון וברזל וניתן להאכיל איתו את הדגים עד 3 פעמים בשבוע.המתכון המושלם והמשופרהמתכון המושלם כולל את כל אבות המזון, המינרלים, הויטמינים, פחממות, חלבונים וכן תוספות של ויטמינים והורמונים.ניתן להשתמש במזון זה על בסיס יום יומי כתחליף מלא של המזון היבש.המצרכים (למנה של 1 ק"ג):
1) 600 גרם לב בקר / הודו (עדיף לב בקר וכן יותר זול).
2) 180 גרם דק בקלה / נסיכת הנילוס.
3) 100 גרם תרד.
4) 50 גרם מזון יבש לדגים – מומלץ Tetra Brine Shrimp (מכיל 52 גרם). (מכיל כמות מכובדת מאוד של חלבונים בשל היותו עשוי משרימפסים ומתפוחי אדמה).
5) 50 גרם אבקת פלנקטון.
6) 3 שיני שום כתושות.
6) 3 שיני שום כתושות.
7) 10 גרם ויטמין C.
8) 5 גרם כלורופיל אדום.
9) 5 גרם ויטמין B11
10) כפית אבקת ג'לטין.
אופן ההכנה:1) לנקות את הלב מעורקי דם ראשיים ומכל השומן שניתן להסיר ממנו.לטחון את הלב במטחנת בשר ולהעביר לקערה.2) לטחון את הדג ולהוסיף לקערה.3) לשטוף היטב את התרד, לשים את התרד בקערה עם מים למשך 10 דקות ולשטוף היטב בשנית.4) לטחון את התרד ולהוסיף גם אותו לקערה של הלב והדג הטחונים.5) לערבב היטב ולהוסיף את המזון היבש ושוב לערבב היטב.6) להוסיף את אבקת הפלנקטון, אבקת הכלורופיל, הויטמינים והשום ולערבב היטב – עד אשר הצבע הבולט הינו האדום של אבקת הכלורופיל והלב.
לארוז בשקית ולהכין מהעיסה בלוק בעובי של 1 ס"מ.להקפיא ל- 24-36 שעות.
* יש לשמור את הקציצה בטמפרטורה של -18 מעלות צלזיוס.* ניתן לשמור את הקציצה במקפיא עד 3 חודשים וב- DEEP FREEZER עד חצי שנה.
10) כפית אבקת ג'לטין.
אופן ההכנה:1) לנקות את הלב מעורקי דם ראשיים ומכל השומן שניתן להסיר ממנו.לטחון את הלב במטחנת בשר ולהעביר לקערה.2) לטחון את הדג ולהוסיף לקערה.3) לשטוף היטב את התרד, לשים את התרד בקערה עם מים למשך 10 דקות ולשטוף היטב בשנית.4) לטחון את התרד ולהוסיף גם אותו לקערה של הלב והדג הטחונים.5) לערבב היטב ולהוסיף את המזון היבש ושוב לערבב היטב.6) להוסיף את אבקת הפלנקטון, אבקת הכלורופיל, הויטמינים והשום ולערבב היטב – עד אשר הצבע הבולט הינו האדום של אבקת הכלורופיל והלב.
לארוז בשקית ולהכין מהעיסה בלוק בעובי של 1 ס"מ.להקפיא ל- 24-36 שעות.
* יש לשמור את הקציצה בטמפרטורה של -18 מעלות צלזיוס.* ניתן לשמור את הקציצה במקפיא עד 3 חודשים וב- DEEP FREEZER עד חצי שנה.
הוסף רשומת תגובה